Posts Tagged 'trouble with computers'

Calling Tech Support (or the Duck Doctor Saves the Day Yet Again)

I don’t do hardware. *grin* I barely do software, but I REALLY don’t do hardware. My family thinks I’m technical, but techies know I am clueless. So when things go “wrong” on my computer, I am as likely to blame gremlins as I am to figure out what is happening.

Friday I was invited to see a friend’s project. It required that I have streaming video. The video was not working on either of my computers. So we talked about it and I realized that I did not have Quicktime installed. I downloaded it to my gaming computer, installed it and yay! I could see the really cool project. I switched back to my work laptop and continued working in SL and OS there. (Hmmph. Trying to find a viable world in which to work on Friday was an adventure in itself.) Everything was fine. I really wasn’t on much during Saturday – spent the day in REAL sunshine in my REAL garden getting a REAL sunburn. 🙂 When I stopped inworld briefly Saturday night – everything seemed fine.

Sunday morning I was catching up on electronic matters. I thought – hmm, may as well put Quicktime on this machine also, in case I want to have video. Deed followed thought. Later in the day I logged into SL. I went to check on Frenis and the ducks. They had all turned black. I remember that a friend had had this issue with my ducks awhile ago – that I saw them as white and yellow, but she saw them as black. I thought maybe it was the computer. I’m going to make this short: I switched computers, I cleared cache, I logged in and out multiple times. Black ducks, black rooster, black clocks, black poseballs. I IM’d some friends to see if SL was being weird or if it was me. 🙂 Always a dangerous question. One friend came back and suggested that it was a texture issue with SL and maybe I could get my region restarted. I live on the mainland. I can’t restart my own sim. But that made me think. I tp’d to my office. I rezzed a new duck. Yellow. Went home, rezzed a duck. Black. Went back to my office, rezzed the duck, WORE it home. Tp’d in yellow, turned black. I had a friend rez in. SHE saw yellow and white ducks. She took a picture to prove it.
black-ducks

In the interest of trying to keep this shorter rather than longer… I started a chat with customer support. They restarted the region. When I tp’d in – I saw yellow and white ducks. Which then turned black. CS mentioned JIRAs and such. But being a dumb user I thought – WHAT has changed since my ducks were yellow and white? I added Quicktime. So I uninstalled Quicktime. Yellow and white ducks. Rooster, clocks and poseballs all returned to normal as well. I uninstalled Quicktime from both machines. No more black ducks.

Why????? I don’t understand this at all. Dale to the rescue! He suggested that while we were playing around with the HTML-via-media-URL stuff a few days ago, we may have set the media texture on my land to the default blank texture. He suggested that QuickTime was trying to play some non-existent media on the land for some reason and may have been replacing all of the blank-textured things with a blank black (lack of) video. So I reinstalled Quicktime this morning. Black ducks. I went to my media options. The default media texture had been changed to a black texture. ?????? Okay – *I* did NOT do that. I know I did not do that because I have been running parcel media tests and I have been passing my settings to other people for them to try my test routine. So Quicktime changed it. I changed it back to default media texture and bingo!!! Everything is back to normal.

*hugs* Dale!!! You are wonderful. Yet again you have restored my duckies to good health!

Morning Rant

I HATE computers!  Let me restate that:  i really HATE computers!!!  I am sitting here at home with THREE laptops on the table in front of me. NONE of them will do 100% of what I want.  And to top it off, I tried to remote desktop into my office to get some early morning work done. I am locked out of my account!!!!!  Now when I finally get in to the office I’m going to have to figure out how to get that fixed and my usual technical support is out this week!!!  I HATE computers and everything to do with them!!!  I was a liberal arts major – ancient history!!  HOW did I end up in a job where I do support for computers, surrounded by developers and others who think computers are “cool”?  HOW did I end up where I want to pursue a hobby that not only takes place on a computer but requires networks and communications and filters???

I may owe MSC an apology.  I think I was blaming it for problems that my ISP was causing.  (Oh what a surprise THAT is – I also hate and despise my cable company!!!  and that started BEFORE my internet connection.)  Thanks to Dale who sent me some debugging info from SL.  It appears that I am suffering packet loss.  LOL.  I ask you – packet loss??  Do you think Livy and Tacitus had to worry about packet loss???  Apparently to fix packet loss you need to deal with your internet service provider (ISP – see – I know I have readers who have no more clue about this stuff than I).  That’s my cable company.  You can’t even reach a human being at that place!!!!  I’m trying to figure out if I can dump this on my husband.  You know – whine and complain and sigh until he agrees to call them and tell them to FIX IT.   🙂   Or do I have to let him off the hook since he already bought me this gorgeous new laptop?   🙂    I have NO intention of returning this beauty, even if the issues were all due to dropped packets.  The resolution on this is phenomenal.  Just gorgeous.

So that’s what’s ahead of me today….. grrrrr.  Hoping that when I finally get to work I can get THAT machine unlocked.  Hoping that my coworkers can interpret all the tracing and debugging I did last night and they can tell me what it is exactly I need to see to the cable company.  Hoping I can get software off MSC and move it to the new beauty.

And I still need to tell you why Pride is just Lust with different makeup!


Stat Counter

wordpress analytics